De Dommel 46
8253 PL Dronten
Tel: 0321 – 317001
Whatsapp: 06-16739117
Dinsdag t/m vrijdag 9 – 18 uur
Zaterdag 9 – 17 uur
Buiten openingstijden bent u ook van harte welkom. Maak gerust een afspraak.

Fiets op maat

Door een fiets goed af te stellen op uw lichaamsbouw, wordt fietsen nog leuker. Bovendien kan het blessures en pijnklachten voorkomen. Bij Jan Brinkman kunt u terecht voor een uitgebreide fietsmeting. Ook geven de ervaren medewerkers advies bij rug- en nekklachten. Een kleine aanpassing aan de fiets kan een groot verschil maken. Jan Brinkman maakt gebruik van ‘Bodyscan fietsmeting’.

fiets-op-maat

Het uitvoeren van de meting en het afstellen van de fiets kost € 35,- (exclusief eventueel te vervangen materialen, zoals bijvoorbeeld een kortere stuurpen). Zit uw bestaande fiets niet helemaal lekker? Kom dan gerust langs. Bij aankoop van een fiets is de meting uiteraard gratis.

Bodyscan fietsmeting

Heel belangrijk bij de aankoop van een fiets is de juiste maat. Met Body Scanning CRM, een innovatief meetsysteem, meten de medewerkers van Jan Brinkman u in korte tijd op. Dit gebeurt met een speciaal meetsysteem. Het systeem is ontwikkeld door orthopeden, fysiotherapeuten, wielrenners, fietsers en tweewielerspecialisten. Uw lichaam wordt op vijf punten gescand; lichaamslengte, schouderbreedte, schouderhoogte, bekkenkomhoogte en vuisthoogte. Zo bepalen we welke maat fiets u nodig heeft.

Met behulp van het computersysteem adviseren wij u verder over de juiste ergonomische instelling. Want niet alleen het formaat van het frame bepaalt hoe u optimaal op de fiets zit, maar ook de hoogte van het zadel, stand van het zadel ten opzichte van de trap-as, de hoogte van het stuur en de afstand tussen het zadel en het stuur.

 

Zadelmeting

Hij wordt vaak over het hoofd gezien, maar is essentieel voor het fietsplezier: het zadel. Ieder mens is uniek en ‘de zit’ op een stadsfiets is geheel anders dan op een sport- of een racefiets. Een te groot of te klein zadel kan voor veel ellende zorgen en uw fietsplezier behoorlijk bederven. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het aanmeten van zadels. Met ons uitgebreide assortiment van SQlab heeft u keuze uit allerlei zadels in verschillende breedtematen en vormen. Zodat er altijd eentje is die u perfect past. Pas als zadel, stuur, handvatten, schoenen en ook de gehele fiets moet u passen. Vergelijk het met de aanschaf van een paar schoenen.

Inmiddels rijden er vele fietsers rond op een zadel gekocht bij Jan Brinkman. Met trots kunnen wij u vertellen dat wij inmiddels specialisten zijn in het aanmeten van zadels.

 

.