Elektrische fietsen

Zorgeloos rijplezier. Kilometers lang. Of het nu is omdat u de e-bike gebruikt voor woon-werkverkeer of voor een heerlijke fietstocht.

U wilt een e-bike die bij uw wensen en leefstijl past en wij helpen u daar graag bij. De manier waarop u uw fiets gaat gebruiken is namelijk erg belangrijk bij het kiezen van een model.

Heeft u een e-bike nodig voor uw dagelijkse ritjes in de stad of van en naar uw werk? Dan bent u gebaat bij snelle ondersteuning. Bij lange afstanden of tijdens fietsvakanties heeft u juist meer aan een accu die lang meegaat.

De beste A-merken E-Bikes

Jan Brinkman heeft maar liefst 40 verschillende elektrische fietsen in het assortiment. Wij gaan alleen voor kwaliteit en hebben de beste A-merken in onze showroom.

Wilt je eerst een fiets proberen? Dat kan! Kom bij ons langs of vraag nu al een stevige proefrit aan, we hebben 14 verschillende demo fietsen voor u klaar staan.

Flyer

Upstreet5 Serie

De sportieve alleskunner!

De modernste technologie, comfort en een trendy uitstraling komen samen in dit splinternieuwe model van FLYER. Zowel voor de dagelijkse ritten als langere tourritten is de Upstreet breed inzetbaar. De high-speed varianten van deze modellijn maken zich met name geliefd bij de woon-werk fietsers die zich razendsnel door het verkeer willen begeven. Ondanks zijn snelle, sportieve uiterlijk heeft de Upstreet een rechte comfortabele zitpositie. Vele modellen van de Upstreet kunnen worden uitgerust met FLYER Intelligent Technology (FIT) waardoor een legio aan extra mogelijkheden beschikbaar worden gesteld.

Gotour6 Serie

De veelzijdige tour e-bike uit de buitencategorie

De allround inzetbare Gotour6 blinkt uit door zijn dynamische design. Mede door de geïntegreerde Powertube-accu en de sportieve kleurdesigns is deze e-bike een absolute blikvanger. Dit wordt nog eens onderstreept door het buitengewone framedesign. De veelzijdige beschikbaarheid van modellen, afmontages, frametypen en -maten maakt van de Gotour6 een e-bike uit de buitencategorie!

Gotour5 Serie

De e-bike voor optimale stabiliteit en rijgenot

De FLYER Gotour5 is de e-bike die optimale betrouwbaarheid een nieuwe betekenis geeft. Tijdens de ontwikkeling van deze veelzijdige toerfiets heeft de nadruk gelegen op een grote actieradius, optimale comfort en stabiliteit. Daarnaast beschikt de Gotour5 over vele praktische functies en hoogwaardige componenten. Ten opzichte van zijn voorganger is de motor dit seizoen nóg krachtiger geworden.

 T-Serie

Voor maximaal rijplezier op langere ritten

De T-Serie is de allround toerfiets in het FLYER assortiment. Kenmerkend aan de T-Serie zijn de slanke 28-inch wielen met anti-lek banden. De op toer afgestemde framegeometrie van de T-Serie zorgt ervoor dat de fiets geschikt is voor lange en relaxte fietstochten. De T-Serie combineert een groot afstandsbereik met veilig en stabiel rijplezier.

Klik hier voor ons assortiment Flyer

 • Gazelle

chamonixGazelle, voor elk wat wils. Het mooie van een Gazelle elektrische fiets is dat u niet ziet dat het een elektrische fiets is. De accu is namelijk subtiel onder de bagagedrager geplaatst . U heeft de keuze uit 6 type elektrische systemen: Shimano Steps, de 4 verschillende Bosch motoren en de Panasonic voorwielmotor. Probeer de verschillende systemen eens bij Jan Brinkman …. de wereld aan fietsen!

Klik hier voor ons assortiment Gazelle

 • Trek

Elektrische fietsen zijn er voor iedereen

Er zijn allerlei redenen om voor een Trek e-bike te kiezen. Soms fiets je voor je plezier, soms moet je gewoon van A naar B. Elektrische fietsen bieden unieke oplossingen voor de uitdagingen die naar je werk fietsen met zich meebrengt. Zowel op verharde als onverharde wegen zijn ze ideaal voor wie iets langer wil klimmen, iets meer avontuur zoekt of er gewoon iets sneller wil zijn.

Met deze fietsen heb je veel meer mogelijkheden. Alleen e-bikes bieden de optie om even te trainen, met een vriend te fietsen die harder kan, een zware lading meenemen of gewoon wat rondrijden. Zelfs als je elke dag een ander soort rit maakt, kun je met een elektrische fiets altijd meer doen en beleven.

Klik hier voor ons assortiment Trek

 • Bulls

Batavus Milano_E-go Jan BrinkmanBulls

 • Brose middenmotor,90 Nm
 • BMZ Lithium Ion 650 Wh accu (max 220 km)
 • 4 jaar garantie op de motor en accu

 

Klik hier voor ons assortiment Bulls

 • Cube

cube-elly-epoDe sportieve Travel Hybrid Pro trekking E-bike serie van Cube hebben hoogwaardige onderdelen voor dagelijks gebruik, met een 8-Speed Nexus naaf. De krachtige 250 Watt Bosch motor staat je bij wanneer je het nodig hebt, tijdens wind tegen of een lichte helling. De geveerde voorvork, Shimano afmontage en krachtige Magura HS11 hydraulische velgremmen zorgen voor een comforabele rit, soepel schakelen en veel remvermogen. De Hybrid Pro is voorzien van alle accessoires die je nodig hebt in het dagelijks leven, dit in een relatief lichtgewicht pakket.

Klik hier voor ons assortiment Cube

 

 • Katarga

kalkhoff_agattu_premium_impulse_8r_belt-lpr-1024x644katarga ….

Klik hier voor ons assortiment Katarga

Een e-bike valt of staat met een goede motor. De volgende merken zitten onder onze fietsen.

 • Panasonic voorwiel                                        30Nm
 • Bosch Active Line 3                                        40Nm
 • Bosch Active Line Plus 3                               50Nm
 • Bosch Performance Line naaf                      50Nm
 • Bosch Performance Line derailleur            63Nm
 • Brose                                                                 80Nm
 • Shimano Steps E 6000                                  50Nm
 • Shimano Steps E 6001                                   60Nm

 

Onze medewerkers vertellen u graag alles over deze fietsen én laten u ervaren hoe het is om op een e-bike te fietsen. Wilt u een proefrit van een uur maken of juist een paar dagen achter elkaar? Informeer gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Klik hier voor het aanvragen van een proefrit

Stuur ons een mail voor meer informatie

Aanbod e-bike is ruim en divers

De elektrische fiets is in opmars. Het aanbod is ruim en divers en de merken verschillen onderling van elkaar. Dat kan het voor u lastig maken om de fiets te kiezen die bij u past. Onze medewerkers weten alles van de diverse modellen en kunnen samen met u de voor- en nadelen bespreken. Zo kunt u bepalen welke elektrische fiets het beste bij uw wensen en budget past. Pas dan kunt u een weloverwogen keuze maken.

Hoe werkt een e-bike?

Dankzij slimme software worden uw snelheid, trapkracht en de rotatie van de pedalen gemeten. En die gegevens zorgen ervoor dat u dat duwtje in de rug krijgt dat u op dat moment nodig heeft. Op het display worden snelheid en het aantal afgelegde kilometers weergegeven. Eenvoudig te bedienen vanaf het stuur.

De motor van een e-bike zit in het midden van de fiets, maar kan ook in het voor- of achterwiel zijn weggewerkt. Deze biedt ondersteuning tot circa 25 kilometer per uur. De e-bike combineert uw eigen kracht met die van de motor.

Hoe? Slimme sensoren meten hoe hard u fietst en bepalen welke ondersteuning u krijgt. Deze snelheidssensor zorgt ervoor dat de trapondersteuning stopt op het moment dat u 25 kilometer per uur fietst. Het type sensor bepaalt de manier van ondersteunen. U kunt kiezen uit de rotatiesensor of trapkrachtsensor.

 • Rotatiesensor

Dit type meet of de pedalen van uw fiets draaien en geeft ondersteuning zodra u begint met trappen. Als u dus net opstapt, merkt u nog geen verschil. Eenmaal aan het fietsen, bent u altijd verzekerd van maximale ondersteuning. Ongeacht hoeveel kracht u op de pedalen zet. De ondersteuning wordt – met een kleine vertraging – afgebroken als u stopt met trappen of remt. Een betrouwbaar, betaalbaar systeem, waar u altijd van op aan kunt. Omdat de ondersteuning gebaseerd is het aantal keer dat de pedalen rond draaien (rotatie) en niet op trapkracht, kan dit onnatuurlijk aanvoelen. De rotatiesensor doet ook een groter beroep op de accu. Die zal dus sneller leeg zijn.

 • Trapkrachtsensor

Deze sensor meet dat de pedalen draaien én hoeveel kracht u zet. Slimme software maakt het mogelijk dat u tijdens het fietsen direct de juiste ondersteuning krijgt. Gelijk al bij het wegfietsen. Hoe harder u trapt, hoe meer ondersteuning u krijgt. In tegenstelling tot de rotatiesensor merkt u hierbij geen vertraging. Ook niet als u stopt met trappen of remt.

Bekijk onderstaande video’s en vul voordat je naar Jan Brinkman gaat, eerst deze vragenlijst in. Dan stap je optimaal voorbereid de showroom in en is het een stuk eenvoudiger om samen de juiste keuze voor jouw nieuwe e-bike te maken.