De Dommel 46
8253 PL Dronten
Tel: 0321 – 317001
Whatsapp: 06-16739117
Dinsdag t/m vrijdag 9 – 18 uur
Zaterdag 9 – 17 uur
Buiten openingstijden bent u ook van harte welkom. Maak gerust een afspraak.

Accessoires

Fietstassen

Een e-bike is een heel gezonde keuze. Maar hoe neemt u  nu uw spullen mee? U wilt wel fatsoenlijk uw laptop kunnen vervoeren of na uw werk even boodschappen kunnen halen. Gelukkig zijn er hele mooie fietstassen te verkrijgen, in allerlei varianten. Van een stoere boodschappentas tot een mooie zakelijke fietstas. Waar moet u op letten bij de aanschaf van een fietstas?

Allereerst moet een fietstas praktisch zijn. Is de fietstas handig open te maken? En handig te monteren op uw fiets, en er ook weer gemakkelijk af te nemen?
De inhoud (het formaat) van uw tassen is ook van belang. Is de tas bedoeld voor uw lunchpakketje of voor al uw vakantiespullen?
En als laatste het materiaal. Gebruikt u uw fietstassen altijd en overal? Dan is het verstandig om een fietstas aan te schaffen die waterdicht is en gemaakt van slijtvast materiaal. Er zijn ook waterafstotende tassen die alleen bestand zijn tegen een kleine regenbui, en wat goedkoper zijn.

Jan Brinkman heeft veel verschillende soorten fietstassen:

Enkele fietstas

 • keuze te kust en te keur, effen of met een design, groot genoeg voor boodschappen of lekker compact voor alleen de nodige versnaperingen onderweg

Dubbele fietstas

 • Heeft u een bevestigingssysteem van Mik of Racktime op uw drager? Wij hebben dubbele tassen met het passende systeem. Het is een superhandig kliksysteem waarmee u in een paar seconden uw dubbele tas bevestigt op uw drager.
 • Heeft u een normale bagagedrager? Hiervoor hebben we tassen van de merken Basil, New Looxs, Beck, Willex, Gazelle en Racktime. Voor de lange afstandfietsers hebben we een groot assortiment tassen van Vaude en Ortlieb.

Telefoonhouders

Nog even snel een appje lezen of dat ene belletje plegen? Iedereen herkent het waarschijnlijk wel en zal moeten onderkennen dat u tijdens het bellen of appen niet uw volledige focus hebt in het verkeer. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties. Handsfree gebruik is het grootste deel van de oplossing. Hiervoor bieden wij de volgende mogelijkheden:

 • een Drybag
  Een telefoonhoes van het merk Topeak beschermt uw telefoon volledig, zelfs bij een dikke regenbui. En toch kunt u gewoon uw telefoon blijven bedienen… (wanneer u niet aan het fietsen bent ?)
 • een Ridecase
  Deze hardcase klemt als een 2e huid om uw telefoon. Het scherm blijft goed zichtbaar en is gemakkelijk van de houder te halen.
 • SKS compit / E-bike telefoonhouder
  Een ideaal systeem voor toerfietsers die comfortabel en betrouwbaar willen navigeren zonder steeds de accu van hun mobiel in de gaten te houden. COMPIT / E+ gaat nog een stap verder en is ontwikkeld voor e-bikes met Bosch Intuvia- of Nyon display. De stevige houder maakt via een usb-kabeltje direct verbinding met de accu van de e-bike, en wordt daardoor gevoed. Zo kunt u een hele dag navigeren zonder dat uw telefoon leegloopt.

Zie hier voor het assortiment van Jan Brinkman.

Een zadel op maat

Hij wordt vaak over het hoofd gezien, maar is essentieel voor het fietsplezier: het zadel. Ieder mens is uniek. Een te groot of te klein zadel kan voor veel ellende zorgen en uw fietsplezier behoorlijk bederven. Wij zijn gespecialiseerd in het aanmeten van zadels. We meten de afstand tussen de zitbotjes. Met ons uitgebreide assortiment van SQlab heeft u keuze uit allerlei zadels in verschillende breedtematen en vormen.

Pech onderweg

Alle binnenbanden verliezen voortdurend iets aan lucht. Controleer daarom regelmatig uw bandenspanning. Een goede fietspomp is daarbij erg handig.
Maar ook voor onderweg…. zonder een kleine handige stevige handpomp begint u niets wanneer u een lekker band heeft.

Een handige binnenband voor onderweg

Kent u trouwens onze Gaadi binnenbanden? De binnenband met twee uiteinden waardoor u een binnenband kunt vervangen zonder het voor- of achterwiel los te maken. Een super praktische binnenband wanneer u onderweg lek rijdt.

Zie ook deze instructiefilm.

Fietspompen

Een te lage bandenspanning zorgt voor meer slijtage en rolweerstand.
De verhoogde rolweerstand is ook niet bevorderlijk voor de actieradius.

Zie hier de pompen voor op de fiets of in de schuur.

 

 

 

 

E-bike helmen

Spiegel

Zadeltas voor extraslot

Regenkleding

ergon handvatten

antislip pedalen

Thermobidon

Toolje

winterhandschoenen