De Dommel 46
8253 PL Dronten
Tel: 0321 – 317001
Whatsapp: 06-16739117
Dinsdag t/m vrijdag 9 – 18 uur
Zaterdag 9 – 17 uur
Buiten openingstijden bent u ook van harte welkom. Maak gerust een afspraak.

Smeer ‘m!

De motor, de elektronica en de accu van uw e-bike hebben regelmatig onderhoud nodig. Daar ondersteunen wij u bij. U kunt zelf ook veel maatregelen nemen om de levensduur van uw e-bike te verlengen. Door uw e-bike netjes te onderhouden, kunt u er langer plezier van hebben.

Tips

De e-bike heeft een aanzienlijk hogere snelheid dan een standaard stadsfiets. Voor een goede wegligging en extra grip is het belangrijk om met de juiste bandenspanning te fietsen.
Een te lage bandenspanning zorgt voor meer slijtage en rolweerstand. De verhoogde rolweerstand is ook niet bevorderlijk voor de actieradius. Alle banden verliezen voortdurend iets aan lucht. Controleer daarom regelmatig uw bandenspanning.

Maak ook zo nu en dan uw fiets schoon. Door het verwijderen van vuil tussen de bewegende delen zal er minder slijtage aan de onderdelen ontstaan. Ook de ketting vraagt om regelmatig onderhoud, tenzij u gekozen heeft voor een onderhoudsarme Gates Carbon Riem.
Veeg de ketting regelmatig met een doek schoon en smeer hem daarbij licht.
Ook de plek waar u uw fiets stalt, is van invloed.

Schoonmaakmiddelen

Morgan Bio Bike Cleaner
Deze Bio Bike Cleaner is een 100% biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel voor de fiets. Kan zowel op het frame als voor de draaiende delen (ketting, derailleur) worden gebruikt.

Cyclon E-bike Collection Box
Cyclon E-Bike Onderhoudsset is speciaal ontwikkeld voor onderhoud van de e-bike. Beschermt, smeert en reinigt. Beschermt contacten en zorgt voor optimale geleiding:

  • Smeer met E-Bike Lubricator
  • Bescherm de lak met E-Bike protector
  • Alle contactpunten insprayen met E-Bike Connection Spray.

Onderhoudsbeurt

Naast het onderhoud dat u zelf kunt doen, is het nodig om uw e-bike minimaal 1x per jaar (bij voorkeur in de wintermaanden) naar onze werkplaats te brengen voor een onderhoudsbeurt. Hoe vaak dit nodig is, is afhankelijk van de mate waarop u uw fiets gebruikt. Zo houdt u uw fiets in goede staat en voorkomt u eventuele problemen.

Zorg voor uw accu

De accu van de e-bike is natuurlijk één van de belangrijkste onderdelen. Daar moet u goed voor zorgen. Begin bij het lezen van de handleiding, want elke accu heeft andere laadinstructies. Wij kunnen u hierover meer vertellen.
Er zijn een paar algemene punten die voor alle accu’s gelden. Laad de accu altijd op in een ruimte met een temperatuur boven de 10 graden Celsius. Een koude accu die flink moet presteren gaat minder lang mee dan een accu die op kamertemperatuur is. Laat de accu echter ook niet in de warme zon staan.
Wanneer u uw e-bike langdurig (bijv 2-3 maanden) niet gebruikt, is het goed om de batterij 50% geladen weg te leggen en eens in de zoveel tijd (om de 2 maanden) bij te laden (tot 50%). Voorkom volledige ontlading van de accu. Dit kan de accu beschadigen en de levensduur verlagen. Het is dus ook voor de accu verstandig om regelmatig gebruik te maken van uw e-bike. Zo houdt u uw accu het meest in conditie.

Accuhoes

De universele accuhoes beschermt de accu van uw elektrische fiets tegen kou, schokken en beschadigingen. Kou kan namelijk veel invloed hebben op de accu en de duurzaamheid en prestaties significant verminderen. Een accuhoes voorkomt dit! De accuhoes is namelijk gemaakt van 4.5 mm dik neopreen, waardoor de warmte langer en beter wordt vastgehouden. Wanneer de buitentemperatuur warmer is dan 15 graden hoeft de accuhoes niet meer gebruikt te worden.
Naast bescherming tegen lage temperaturen is deze accuhoes ook geschikt voor bescherming tegen schokken en beschadigingen. Verder is de accuhoes voorzien van reflecterende elementen zodat uw zichtbaarheid in het verkeer vergroot wordt.
De bevestiging rondom de geïntegreerde accu en aan het frame gaat gemakkelijk met klittenband.

Bescherming display

U bent zuinig op uw e-bike en wilt hem goed beschermen. De accu en de display zijn kwetsbare onderdelen die zeker wat extra bescherming kunnen gebruiken.

MH Covers heeft voor vele type e-bikedisplays een siliconen beschermhoes met een perfecte pasvorm en heldere weergave van het displayscherm. Het kan snel en simpel worden bevestigd, past perfect om de display en kan blijven zitten als de display wordt afgenomen tijdens stalling of vervoer. Kijk hier voor alle modellen covers.