Fiets op maat

Door een fiets goed af te stellen op uw lichaamsbouw, wordt fietsen nog leuker. Bovendien kan het blessures en pijnklachten voorkomen. Bij Jan Brinkman kunt u terecht voor een uitgebreide fietsmeting. Ook geven de ervaren medewerkers advies bij rug- en nekklachten. Een kleine aanpassing aan de fiets kan een groot verschil maken. Jan Brinkman maakt gebruik van ‘Bodyscan fietsmeting’.

fiets-op-maat

Het uitvoeren van de meting en het afstellen van de fiets kost € 35,= (exclusief eventueel te vervangen materialen, zoals bijvoorbeeld een kortere stuurpen). Zit uw bestaande fiets niet helemaal lekker? Kom dan gerust langs. Bij aankoop van een fiets is de meting uiteraard gratis.

Bodyscan fietsmeting

Met Body Scanning CRM, een innovatief meetsysteem, meten de medewerkers van Jan Brinkman u in korte tijd op. Dit gebeurt met behulp van de computer. Het systeem is ontwikkeld door orthopeden, fysiotherapeuten, wielrenners, fietsers en tweewielerspecialisten. Uw lichaam wordt op vijf punten gescand; lichaamslengte, schouderbreedte, schouderhoogte, bekkenkomhoogte en vuisthoogte.

Door aan te geven om welke zitpositie het gaat berekend het computersysteem de juiste ergonomische instelling. Want niet alleen het formaat van het frame bepaalt hoe u optimaal op de fiets zit, maar ook de hoogte van het zadel, stand van het zadel ten opzichte van de trap-as, de hoogte van het stuur en de afstand tussen het zadel en het stuur.

Zadelmeting

Ieder mens is uniek en ‘de zit’ op een stadsfiets is geheel anders dan op een sport- of zelfs een racefiets. De zadels van SQ-lab zijn daarom in verschillende breedtematen en vormen verkrijgbaar. De medewerkers van Jan Brinkman hebben bij SQ-lab een speciale kennistraining gehad en ondertussen veel ervaring opgedaan als het gaat om ergonomie bij fietsen. Zadel, stuur, handvatten en ook de gehele fiets moet u passen, net als bij een goed paar schoenen. Alleen zo kunt u volop en klachtenvrij van het fietsen genieten.

Inmiddels rijden er vele fietsers rond op een zadel gekocht bij Jan Brinkman. Met trots kunnen wij u vertellen dat wij inmiddels specialisten zijn in het aanmeten van zadels.

.