De Dommel 46
8253 PL Dronten
Tel: 0321 – 317001
Whatsapp: 06-16739117
Dinsdag t/m vrijdag 9 – 18 uur
Zaterdag 9 – 17 uur
Buiten openingstijden bent u ook van harte welkom. Maak gerust een afspraak.

Fietsmeting

Door een fiets goed af te stellen op uw lichaamsbouw en uw lichaamshouding, wordt fietsen nog leuker. Bovendien kan het blessures en pijnklachten voorkomen. Bij Jan Brinkman kun je terecht voor een uitgebreide fietsmeting. Ook geven de ervaren medewerkers advies bij rug- en nekklachten. Een kleine aanpassing aan de fiets kan een groot verschil maken.

Wij hebben 2 soorten metingen:

Bodyscan

fiets-op-maat

Heel belangrijk bij de aankoop van een fiets is de juiste maat. Met Body Scanning CRM, een innovatief meetsysteem, meten de medewerkers van Jan Brinkman jou in korte tijd op. Dit gebeurt met een speciaal meetsysteem. Het systeem is ontwikkeld door orthopeden, fysiotherapeuten, wielrenners, fietsers en tweewielerspecialisten. Jouw lichaam wordt op vijf punten gescand; lichaamslengte, schouderbreedte, armlengte, beenlengte en ruglengte. Met deze statische meting bepalen we welke maat fiets je nodig hebt.

Met behulp van het computersysteem adviseren wij jou ook over de juiste ergonomische instelling. Want niet alleen het formaat van het frame bepaalt hoe je optimaal op de fiets zit

   • Zadelhoogte t.o.v. de trapas
   • Afstand zadel achter de trapas
   • Afstand van het zadel naar het hart van de handvatten
   • Niveau verschil van het zadel t.o.v. het stuur

Met een juiste afstelling van jouw fiets kun je rugpijn, een stijve of zere nek of gevoelloze vingers tijdens het fietsen voorkomen.

Het uitvoeren van de bodyscan en het afstellen van de fiets kost € 49,- (exclusief eventueel te vervangen materialen, zoals bijvoorbeeld een kortere stuurpen). Zit jouw bestaande fiets niet helemaal lekker? Kom dan gerust langs. Bij aankoop van een fiets is de meting uiteraard gratis.

 

Zadelmeting

Hij wordt vaak over het hoofd gezien, maar is essentieel voor het fietsplezier: het zadel. Ieder mens is uniek en ‘de zit’ op een stadsfiets is geheel anders dan op een sport- of een racefiets. Een te groot of te klein zadel kan voor veel ellende zorgen en uw fietsplezier behoorlijk verpesten. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het aanmeten van zadels. Wij meten de afstand tussen de zitbotjes. Met ons uitgebreide assortiment van SQlab heeft u keuze uit allerlei zadels in verschillende breedtematen en vormen. Zodat er altijd eentje is die u perfect past. De pasvorm is belangrijk. Vergelijk het met de aanschaf van een paar schoenen.

Inmiddels rijden er vele fietsers rond op een zadel gekocht bij Jan Brinkman. Met trots kunnen wij u vertellen dat wij inmiddels specialisten zijn in het aanmeten van zadels.