Huurfietsen

Een mooie tocht maken in Nederland of met gevulde tassen door onherbergzaam gebied trekken? Het is belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Stap 1: Ga op reis met de juiste fiets. De medewerkers van Jan Brinkman geven u graag advies. Een vakantiefiets onderscheidt zich ten opzichte van mountainbikes en hybrides door het stijve frame, de stevige bagagedragers en de sterke wielen. Bovendien slijten de onderdelen minder snel.

huurfietsen-banner

Waarom huren?

Overal in Nederland en op veel vakantiebestemmingen kunt u een fiets huren. Maar hoe vaak gebeurt het niet dat de fiets in een slechte staat verkeerd of té klein dan wel té groot is. Dat is natuurlijk niet erg als u slechts een dag gaat fietsen. Het wordt wel een probleem indien u meerdere dagen en vele kilometers af gaat leggen. Wij zijn ons daarvan bewust.

Uiteraard blijft het niet bij een vakantiefiets alleen; ook voor het huren van voor, achter- en stuurtassen en een passende helm bent u bij ons aan het juiste adres. Indien u 100 procent fietsplezier heeft gehad, behoort het kopen van een fiets tot de mogelijkheden.

Wij hebben bewust o.a. Santos huurfietsen in ons programma:

  • Santos Travelmaster 2.9 Rohloff met riem
  • Santos Travel Light Rohloff met riem

Alle huurfietsen moeten voldoen aan dezelfde eisen als dat u fiets bij ons zou kopen. Hoge eisen als het gaat om betrouwbaarheid, ze moeten u van a naar b brengen, en als het even kan zonder pech.

Alle huurfietsen zijn o.a. voorzien van:

  • Tubes dragers, zowel voor als achter,
  • Combi spd pedalen van Shimano, zodat u met zowel spd schoenen als gewone schoen kan gaan fietsen.
  • Indien men de fiets komt halen gaan wij een zadelmeting doen en de fiets voorzien van het sq-lab zadel wat bij u past. Indien wij de fiets op locatie gaan bezorgen voorzien wij de fiets van het meest gebruikelijke zadel.
  • Alle fietsen zijn voorzien van antilek buitenbanden (80% minderkans op lekke banden).
  • Cube fietsen zijn voorzien van naafdynamo, op de santos fietsen hebben wij de verlichting achterwege gelaten.
  • Kompasbel, zal u meer gaan gebruiken dan dat u verwacht!
  • Ergon handvatten, verminderd enorm de eventuele tinteling in uw handen.
  • Zefal frame spiegel, u wordt niet overrompeld door achterop komend verkeer.

Santos

De Santos Travelmaster wordt speciaal op maat gemaakt en is verkrijgbaar met Rohloff-naaf, riemaandrijving en hydraulische remmen. De vakantiefietsen van het merk, dat staat voor kwaliteit, zijn verkrijgbaar in vele kleuren. Jan Brinkman (rijdt zelf ook op een Santos) adviseert u graag bij het kopen van een vakantiefiets. Meer weten? Kom dan naar onze winkel

Fietsen met bepakking

Fietsen met bepakking vraagt de nodige aandacht. Wij adviseren u om voordat u met uw reis begint een rit te maken van een 15/25 km en voelen of de verdeling zoals u in gedachten heeft ook goed is. Dit kan u enigszins proberen om met bepakking heel heel voorzichtig met losse handen te gaan fietsen. Indien de fietsen nar links of rechts gaat trekken is de verdeling niet in orde. Maak de verdeling van alle spullen zo dat fietsen met losse handen enigszins mogelijk is.

Kopen na huren

Bij aankoop van een nieuwe vakantiefiets wordt 50% van de huurprijs verrekend met het aankoopbedrag van de fiets. Goedkoper kunt u een vakantiefiets op maat niet 100% testen.