De Dommel 46
8253 PL Dronten
Tel: 0321 – 317001
Whatsapp: 06-16739117
Dinsdag t/m vrijdag 9 – 18 uur
Zaterdag 9 – 17 uur
Buiten openingstijden bent u ook van harte welkom. Maak gerust een afspraak.

Mountainbike huren

Bij Dronten hebben we een van de mooiste MTB routes van Nederland … Om te kijken of het crossen door de polder echt iets voor je is, is het mogelijk om bij ons een Cube MTB te huren, zowel met als zonder ondersteuning.

Cube Reaction Hybrid Performance 625

Cube Reaction Hybrid Performance 625

Cube Reaction Pro

Cube Reaction Pro

Aard van de route

De mountainbikeroute Roggebotzand heeft alles wat de polder in zich heeft. De route is erg gevarieerd en voert over graspaden (brandgangen), blubberstroken, zandpaden en een zeer technische (uitdagende) rockgarden en diverse singletracks met veel leuke kombochten.

De bossen zijn inmiddels dermate volgroeid dat je niet het idee hebt op de zeebodem rond te fietsen. Otters, bevers, reeën, vossen, de ijsvogel en zelfs zeearenden zijn geziene gasten in dit fraaie stukje natuur.

Er is maximaal gebruik gemaakt van de hoogteverschillen die het normaal vlakke landschap te bieden heeft. Houtwallen worden optimaal benut met venijnige klimmetjes en soms een mooie drop-off of mooie bochten combinaties. Delen hebben zelfs wat weg van een pumptrack.

Roggebotzand is ontstaan op oude zandbanken in de Zuiderzee. In tegenstelling tot andere routes in Flevoland bestaat de ondergrond uit dus voornamelijk zand. Het water zakt eenvoudig weg en is daarmee snel droog en het hele jaar door goed te berijden.
In de route zitten diverse route splitsingen. Je kunt dan kiezen tussen een rode (moeilijke) en groene (eenvoudige) route. Een rode afsplitsing staat geclassificeerd als een technische route bestemd voor geoefende mountainbikers.

de kosten zijn

Cube Reaction Pro € 21.00 per dag en € 52.50 per weekend

  • in de framematen 17″- 19″ – 21″

Cube Reaction Hybrid Performance 625 € 45.00 per dag € 112.50 per weekend

  • alleen in de framemaat 19″

 

https://www.roggebotzand.org/

Extra

Bij het startpunt Parkeerplaats Pannenkoekenhuis Het Grote Kabouterbos, Roggebotweg 21, 8251 PS in Dronten is een onderhouds- en spoelplaats aanwezig.

En om alle verbrande calorieën weer aan te vullen … the place to be voor de lekkerste koffie met appelgebak, pannenkoek met of zonder ijs.

Lengte van de route

De route heeft een lengte van 21,4 kilometer.
De rijrichting is linksom (CCW).

Markering

De route is gemarkeerd met palen met bruine bordjes met daarop in het wit het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Startlocatie

Je kunt de route starten bij:

  • Parkeerplaats Pannenkoekenhuis Het Grote Kabouterbos, Roggebotweg 21, 8251 PS in Dronten

Parkeerplaats achter het AZC Dronten, Vossemeerdijk 40, 8251 PN in Dronten

Info

De route wordt onderhouden door Stichting Roggebotzand en een enthousiaste groep vrijwilligers.