De Dommel 46
8253 PL Dronten
Tel: 0321 – 317001
Whatsapp: 06-16739117
Dinsdag t/m vrijdag 9 – 18 uur
Zaterdag 9 – 17 uur
Buiten openingstijden bent u ook van harte welkom. Maak gerust een afspraak.

Niet poetsen, maar fietsen!

 

Sinds enkele maanden hebben wij professionele apparatuur én een speciale werkplek voor het “hydrofobisch coaten” van fietsen.

Met de hydrofobe coating van Proteam Bicycle Care, hecht vuil zich niet meer aan uw fiets frame. Uw fiets wordt dus water- en vuilafstotend. Het werkt als een soort waxlaag, maar is veel duurzamer en dringt dieper door in de poriën van de lak.

Bescherm uw fiets tegen de elementen!

Het zorgt er niet alleen voor dat vuil niet kan hechten aan het frame en de onderdelen, maar ook dat de lak langer goed blijft.

Eigenaar van dit merk, Ron Lute, komt uit de auto-industrie. Als fervent fietser bedacht hij dat die mooie coatings dit hij gebruikt in de auto industrie, ook best wel eens geschikt zouden konden zijn voor zijn fietsen. Het bleek enorm te werken en zo ontstond zijn bedrijf, Proteam Bicycle Care

  • Extreem water- en vuilafstotende hydrofobische  eigenschappen. Vuil zal zich niet meer hechten.
  • Wassen en algemeen onderhoud wordt veel makkelijker.
  • Eenmaal correct aangebracht zal de coating voor jaren de lak en andere delen op de fiets beschermen.
  • Lak behoud veel langer de glans.
  • Matte lakken blijven veel langer een volle luxe uitstraling geven.
  • Zeer duurzame oplossing

De laatste jaren heeft zich een revolutie voorgedaan op het gebied van lakbescherming, waar we eigenlijk al heel lang gebruik maakten van diverse soorten waxen, gaf dit eigenlijk nooit een makkelijk te verwerken, duurzaam resultaat.

Sinds een geruime tijd zijn de lakcoatings in opmars. Waterdunne, semi permanente coatings op basis van siliciumdioxide.

Een wax of was is een beschermlaag die je over het gepolijste oppervlak aanbrengt en geeft een mooi ‘glossy’ resultaat. Een wax ligt als het ware “op” de lak. Het zorgt ervoor dat het oppervlak glad blijft aanvoelen en het beschermt je lak.

Een was of wax heeft de eigenschap dat het na niet al te lange tijd (hooguit 2 tot 3 maanden) verslijt en oplost. Met als resultaat dat je telkens je fiets weer opnieuw van een waslaag moet voorzien. En dit zal na verloop van tijd vergeten worden en zal je fiets een steeds doffer en verouderd uiterlijk hebben.

Wat is een hydrofobische coating nu precies en wat is het verschil met een wax?

De Proteam hydrofobische coating is een heel ander soort product dan wax en hecht zich dieper en vaster ín de poriën van de lak, het gaat een reactie aan met de ondergrond en vormt een harde beschermlaag die veel duurzamer is dan wax. Onze coating is de eerste en enige die specifiek voor fietsen is ontwikkeld.

Onze hydrofobische  coating is zeer goed te verwerken en omdat het zo dun als water is ook met behulp van een airbrush aan te brengen.

Uitvoerig  getest!

Na uitvoerig testen en ontwikkelen zijn wij op een super hydrofobische coating uitgekomen. Omdat lakken uit de auto industrie en de fietswereld in de basis veel op elkaar lijken in de behandeling die ze nodig hebben, gebruiken wij onze ervaring in de autobranche voor het behandelen van de fietsen.

Wat kosten het coaten van mijn fiets?

De kosten voor het professioneel aanbrengen van de coating door Jan Brinkman … de wereld aan fietsen! is t €125,- voor een Racefiets en een Hardtail MTB.

De kosten voor een Full-Suspension MTB en een E-bike zijn €125,-

Indien u de fiets schoon of enigszins schoon aanlevert, rekenen wij geen schoonmaakkosten van de fiets. Levert u de fiets compleet met modder etc aan, dan worden er schoonmaakkosten in rekening gebracht. De fiets moet namelijk SUPER schoon zijn wil de coating optimaal werken.

Voor de hobbyisten onder ons …. kijk bij ons in de webshop