De Dommel 46
8253 PL Dronten
Tel: 0321 – 317001
Whatsapp: 06-16739117
Dinsdag t/m vrijdag
9 – 18 uur
Vrijdagavond koopavond (mrt t/m sept)
18 – 21 uur
Goede vrijdag geen koopavond
Zaterdag
9 – 17 uur

Ga je mee?

Opzet Marokko fietsreis

Met Jan Brinkman en Willemien de Groot

Onze droom

Wij willen graag mensen net zo veel plezier geven in fietsreizen als dat wij hebben. En hen de vrijheid van het trekken op de fiets laten ervaren.

Van 30 oktober tot 11 november organiseren wij een fietscoachreis door het enerverende Marokko. De reis is zodanig opgezet dat het een combinatie zal zijn van plezier, fysieke inspanning, ontspanning en reflectie. Kortom, een unieke ervaring!

Waarom Marokko?

Marokko heeft een prachtig en afwisselend landschap om te fietsen. De kleuren van de rotsformaties zijn heel bijzonder en op geen plek hetzelfde. Het land heeft een zeer vriendelijke en behulpzame bevolking en een veelzijdige cultuur. De bergen en woestijngebieden hebben een verstillend effect op je. Een perfecte omgeving om je te ontspannen en tot jezelf te komen.  De route bestaat voornamelijk uit rustige wegen. Een paar toeristische attracties zoeken we wel op, en daar zal het wat drukker zijn. Een enkele korte transfer met de auto is noodzakelijk om zo de erg drukke wegen te vermijden en optimaal van het land te kunnen genieten.  En bijkomend voordeel: geen jetlag.

Wat is een fiets-coach-reis?

Fietsen is een fantastische manier om ‘tot jezelf’ te komen. Dat is fijn, want in het dagelijks leven is het soms moeilijk om te ontspannen, omdat het hoofd altijd ‘aan’ staat. En ongemerkt leven we vaak op de automatische piloot. We negeren signalen en zetten onze schouders eronder. Wat zijn manieren om hiermee anders om te gaan? Bijna iedere dag is er een thema (vetgedrukt in het dag-tot-dag programma) waar we aandacht aan besteden, zodat je niet alleen een reis door dit prachtige land maakt, maar ook een innerlijke reis. Dit doen we zowel als groep of individueel, waar op dat moment behoefte aan is. Natuurlijk is alles vrijblijvend, en niets verplicht.

Wanneer?

De reis start op woensdag 30 oktober en eindigt op maandag 11 november.

Aantal deelnemers

8-12 enthousiaste fietsers.

Wie zijn wij?

Wij zijn Jan en Willemien. We hebben samen al veel fietsreizen gemaakt binnen en buiten Europa, en zijn verliefd geworden op Marokko. Wij hebben al lang de droom om hier een fietscoachreis te organiseren. Jan heeft een mooie fietsenzaak in Dronten en is specialist op het vlak van vakantiefietsen. Het gaat Jan er in de eerste plaats om jou te adviseren hoe jij fietsplezier kunt beleven, met als hulpmiddel de benodigde materialen. Willemien is bewegingswetenschapper en mental coach. Zij is geboeid door de combinatie van fysieke en mentale vitaliteit. Zij begeleidt mensen die uit balans zijn om weer in hun kracht te komen. Willemien gaat al 20 jaar op fietsvakantie en is ook thuis fervent fietser.

Dag tot dag programma*

Vetgedrukt de thema’s die de rode draad zijn in onze coachreis.

Dag 1: Aankomst in Marrakech en kennismaking

Dag 2: Ochtend in Marrakech. Wat beweegt jou om mee te gaan met deze reis? Tijd in Marrakech en in de middag transfer naar Telouet

Dag 3: Fietsen gereed maken en aandacht voor juiste fietshouding. Vervolgens fietsen naar Ait Benhadou, een prachtig stadje (werelderfgoed)

Dag 4: Start met ‘de kwaliteit van je ademhaling’. Fietsen naar Ouarzazate en korte transfer. Van de Rozenvallei fiets je vervolgens door de gorges naar de Dadesvallei.

Dag 5: Fietsen naar Agoudal met evt korte transfer. En focus op: Hoe zorg jij voor balans?

Dag 6: Agoudal-Lake Tislit. Fietsen door vallei en berberdorpen. Lunch in Imilchil. Bij Lake Tislit slaan we onze bivak op. Wanneer knijp jij in je rem?

Dag 7: Lake Tislit-Anergui. We gaan klimmen. Wie of wat zit er vandaag op je bagagedrager? Hoe kom jij in een cadans?

Dag 8: Anergui-Cathedral the Rock. Prachtige route door de gorges, in de middag focus op:  Hoe sta jij in je kracht?

Dag 9: Relaxdag in Cathedral the Rock. Unieke plek voor ontspanning en mindfulness. Hoe relax jij eigenlijk? Mogelijkheid voor individuele coaching of een eigen fietsritje.

Dag 10: Cathedral the Rock-Zaouia Ahancal. Daar overnachten we in tenten. Ikigai: wat leren wij ervan?

Dag 11: Zaouia Ahancal-Ait Bouguemaz Valley. Op weg naar je eindbestemming. Vervolgens transfer naar Marrakech. Wat is jouw oogst van deze reis?

Dag 12: Persoonlijke evaluatie en retour Nederland

De 13e dag wordt of een extra dag in Marrakech, of nog een extra fietsdag. Hier werken we nog aan.

*Onder voorbehoud

Wat is er nodig om mee te kunnen? 

Je hoeft absoluut geen topfietser te zijn om mee te kunnen met deze reis, maar een beetje fietsconditie is voor jezelf voor deze reis heel fijn. Als tip: zorg ervoor dat je in Nederland tussen 75-100 km op eigen tempo op een dag kunt fietsen. En mocht je je dag een keer niet hebben, de chauffeur van de volgauto is gek op gezelschap! Overigens: jouw bagage wordt vervoerd.

Overnachtingen

We overnachten in hotels en de sfeervolle en markante Riads. En omdat het zo bijzonder is, slapen we 2 nachten in tenten. Daarvoor is het van belang om een slaapzak mee te nemen. Vrijwel alles is verzorgd gedurende de gehele reis.

De fietsen

Je kunt je eigen fiets meebrengen, of een Santosfiets huren bij Jan Brinkman.

Wil je meer informatie?

info@janbrinkman.nl

info@willemiendegroot.nl

Natuurlijk kun je ook bellen:

Jan 0321-317001 of Willemien 06-81903210.