De Dommel 46
8253 PL Dronten
Tel: 0321 – 317001
Whatsapp: 06-16739117
Dinsdag t/m vrijdag
9 – 18 uur
Vrijdagavond koopavond (mrt t/m sept)
18 – 21 uur
Goede vrijdag geen koopavond
Zaterdag
9 – 17 uur

Ga je met ons mee naar Marokko?

Jan Brinkman en Willemien de Groot

 

Onze droom

Wij willen graag mensen net zo veel plezier geven in fietsreizen als dat wij hebben. En hen de vrijheid van het trekken op de fiets laten ervaren. Daarom organiseren wij van 30 september tot 12 oktober 2020 een fietscoachreis door het enerverende Marokko. De reis is zodanig opgezet dat het een combinatie zal zijn van plezier, fysieke inspanning, ontspanning en reflectie. Kortom, een unieke ervaring!

Waarom Marokko?

Marokko heeft een prachtig en afwisselend landschap om te fietsen. We fietsen in en rond het gebied van het hoge Atlasgebergte. De kleuren en vormen van de rotsformaties zijn imponerend en op geen plek hetzelfde. Het land heeft een zeer vriendelijke en behulpzame bevolking en een veelzijdige cultuur. Regelmatig zul je berbers met hun kuddes tegenkomen. We fietsen door de Draavallei en het gebied met dadelpalmen, vervolgens door de kloof van de ‘Gorges du Dades’ en de route eindigt bij het meer van Tislit, een bijzonder nationaal park op 2100 meter hoogte. De bergen en woestijngebieden hebben een verstillend effect op je. Een perfecte omgeving om je te ontspannen en tot jezelf te komen.

De route bestaat voornamelijk uit rustige wegen (nauwelijks toeristen). We fietsen over asfaltwegen en over goed bereidbaar gravel. Qua verblijf hebben we bewust gekozen voor typisch authentieke kasbahs, waarin we de meeste nachten verblijven. Een enkele toeristische attractie zoeken we wel op, en daar zal het wat drukker zijn. Een paar transfers met de auto zijn noodzakelijk om zo de erg drukke wegen te vermijden en optimaal van het land te kunnen genieten. En bijkomend voordeel: geen jetlag.

Ook een innerlijke reis

Fietsen is een fantastische manier om ‘tot jezelf’ te komen. Dat is fijn, want in het dagelijks leven is het soms moeilijk om te ontspannen, omdat het hoofd altijd ‘aan’ staat. En ongemerkt leven we vaak op de automatische piloot. We negeren signalen en zetten onze schouders eronder. Wat zijn manieren om hiermee anders om te gaan? Op momenten waar het past (qua tijd en energie) zullen we hier aandacht aan besteden, zodat je niet alleen een reis door dit prachtige land maakt, maar ook een innerlijke reis. Dit doen we zowel als groep of individueel, waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Hoe belangrijk het coachen voor jou tijdens de reis wordt, bepaal je dus zelf. Voorbeelden van ons aanbod hierin zijn mindfulness, ademhaling en zelfreflectie (bijv. wanneer knijp jij in je rem?).

Wanneer

De reis start op woensdag 30 september en eindigt op maandag 12 oktober.

Aantal deelnemers

8-12 enthousiaste fietsers.

Wie zijn wij?

Wij zijn Jan en Willemien. We hebben samen al veel fietsreizen gemaakt binnen en buiten Europa, en zijn verliefd geworden op Marokko. Wij hebben al lang de droom om hier een fietscoachreis te organiseren. Jan heeft een mooie fietsenzaak in Dronten en is specialist op het vlak van vakantiefietsen. Het gaat Jan er in de eerste plaats om jou te adviseren hoe jij fietsplezier kunt beleven, met als hulpmiddel de benodigde materialen. Willemien is bewegingswetenschapper en mental coach. Zij is geboeid door de combinatie van fysieke en mentale vitaliteit. Zij begeleidt mensen die uit balans zijn om weer in hun kracht te komen. Willemien gaat al 20 jaar op fietsvakantie en ook thuis zijn zij beiden fervent fietser.

Dag tot dag programma*

Dag 1: Aankomst in Marrakech. We maken de fietsen gereed en verblijven in een mooie Riad in de medina

Dag 2: Transfer over Tizi-n-Tichkapass en daarna op de fiets afdalen naar Telouet (25 km 300↑ (hoogtemeters klimmen) 600↓ (hoogtemeters dalen) )

Dag 3: Fietsen door indrukwekkende omgeving naar Ait Ben Hadou (45 km, 450↑ 900↓), bekend om zijn prachtige ksar (lemen stadje, werelderfgoed)

Dag 4: Langs de filmstudio’s naar Ouarzazate. Na de lunch door naar Agdz. Opties qua fietsafstand 30-60-115 km (250-1300↑  250-1650↓)

Dag 5: Van Agdz naar Nkob, 70 km (575­↑, 450↓), met uitzicht over de palmenvallei.

Dag 6: NkobIkniouen 50 km (1400 350 ↓, met transferopties), waar we een kamp opzetten.

Dag 7: Van Ikniouen gaan we richting Dadesvallei (50km,  300↑ en 675↓). We overnachten in een kasbah in Aït Youl.

Dag 8: Na een korte afstand (20 km) met een mooie en korte klim (500↑ en 400↓) fietsen we in de adembenemende gorge. Hier overnachten we.

Dag9: We vervolgen onze reis door de gorge (60 km,1000↑ en 550↓), waar we steeds verder de stilte in fietsen en alleen nog door een enkel klein dorpje komen We kamperen onder de sterrenhemel, waar we ons klein voelen tussen de immense rotswanden.

Dag 10: De koninginnenrit van deze reis. Over een piste klimmen we naar de top, met geweldige panoramagezichten. In een groen dal hebben we lunch op een plek waar berbers hun kuddes laten grazen, waarna we doorfietsen naar onze sfeervolle kasbah in het dorp Agoudal (40 km, 1000­↑en 750↓)

Dag 11: De laatste fietsdag rijden we via het dorp Imichil naar het meer van Tislit (40 km 300↑ en 400↓). We overnachten in een bijzondere auberge bij een Marokkaanse familie.

Dag 12: Transfer naar Marrakech. Onderweg lunchen we bij een mooie waterval.

Dag 13: Terugvlucht naar Nederland.

*Onder voorbehoud

Wat is er nodig om mee te kunnen? 

Marokkaanse kilometers voelen door hoogteverschillen en ander wegdek anders aan dan Nederlandse kilometers. Je hoeft absoluut geen topfietser te zijn om mee te kunnen met deze reis, maar een beetje fietsconditie is voor jezelf voor deze reis heel fijn. Als tip: zorg ervoor dat je in Nederland tussen 75-100 km op eigen tempo op een dag kunt fietsen. En mocht je je dag een keer niet hebben, de chauffeur van de volgauto is gek op gezelschap! Overigens: jouw bagage wordt vervoerd.

Overnachtingen

We overnachten hoofdzakelijk in sfeervolle lemen kasbahs en in Marrakech in een markante Riad. Neem ook je slaapzak mee, want omdat het zo bijzonder is, overnachten we 2 nachten in een tent.

De fietsen

Je kunt je eigen fiets meebrengen (overleg even met Jan of deze geschikt is), ter plaatse een mountainbike huren (kunnen we voor je regelen) of een Santosfiets huren bij Jan.

Inbegrepen

Vrijwel alles is verzorgd gedurende de gehele reis, van airport tot airport. Transfers en transport van fietsen en bagage, evenals een volgauto. Alle overnachtingen (op basis van 2 persoonskamers), ontbijt, lunches en diners zijn inbegrepen. Er gaan koks mee die fantastisch Marokkaans gaan koken. Laat je verrassen! Onderweg wordt er dus goed voor ons gezorgd. Mohammed, onze eigen gids, fietst mee. Daarnaast is er technische ondersteuning van Jan en mentale coaching van Willemien.  En last but not least: a lot of berberwhiskey!

 Niet inbegrepen

  • Je heen- en terugvlucht,(prijs indicatie met Transavia vanaf Eindhoven is op 18-11-2019 € 180,- incl. 15kg bagage)
  • De heen en terugvlucht voor eventueel je eigen fiets € 98,-
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Evt fietshuur Cannondale mountainbike ter plaatse voor 11 dagen € 220,-
  • Drankjes in de kasbah en onderweg (naast water, thee en sap)
  • Workshop “hoe verpak ik mijn fiets in de doos voor het vliegtuig”, transport van de fiets naar Eindhoven en weer retour naar Dronten € 100,- ( zelf inpakken en transport kan en mag natuurlijk ook)
  • Andere persoonlijke uitgaven

Ga je met ons mee?

Ben jij van plan om met ons mee te gaan naar Marokko?

De kosten voor deze mooie en compleet verzorgde reis zijn € 1889,- per persoon (onder voorbehoud). Boek voor 1  april 2020 en ontvang een korting van € 100,- Dit is op basis van een 2 persoonskamer. Waar mogelijk kunnen wij zorgen voor een 1 persoonskamer. Hiervoor geldt een toeslag.

Gegarandeerd vertrek. Ga je mee? Klik hier voor het inschrijfformulier

 

Wil je meer informatie, bel of mail ons :

Jan 0321-317001
info@janbrinkman.nl

Willemien 06-81903210
info@willemiendegroot.nl

 

Project voor de berberkinderen

Tijdens onze reis zijn wij geschrokken van de armoede onder de berberbevolking. Met name van het toekomstperspectief van de kinderen. Daarom willen we samen met jou iets voor hen betekenen. We weten nog niet precies hoe, maar met behulp van onze lokale reisorganisator gaan we iets voor de berberkinderen betekenen. 40 euro per boeking wordt besteed aan een gift voor een school die we samen met jou gaan bezoeken. Ter plaatse gaan we spullen kopen. Zo komt iedere cent bij de kinderen en de locals terecht.