De Dommel 46
8253 PL Dronten
Tel: 0321 – 317001
Whatsapp: 06-16739117
Dinsdag t/m vrijdag 9 – 18 uur
Zaterdag 9 – 17 uur
Buiten openingstijden bent u ook van harte welkom. Maak gerust een afspraak.

Marokko 2021

Onze Marokkoreis hebben we ivm corona met potlood in de agenda gezet op voorjaar 2023

Wat zou het leuk zijn als wij weer een bijzondere fietsreis kunnen organiseren door het enerverende Marokko. De reis is zodanig opgezet dat het een combinatie zal zijn van plezier, fysieke inspanning, ontspanning en reflectie. Kortom, een unieke ervaring!

Waarom Marokko?
Marokko heeft een prachtig en afwisselend landschap om te fietsen. We fietsen in en rond het gebied van het hoge Atlasgebergte. De kleuren en vormen van de rotsformaties zijn imponerend en op geen plek hetzelfde. Het land heeft een zeer vriendelijke en behulpzame bevolking en een veelzijdige cultuur. Regelmatig zul je berbers met hun kuddes tegenkomen. We fietsen door de Draavallei en het gebied met dadelpalmen, vervolgens door de kloof van de ‘Gorges du Dades’ en de route eindigt bij het meer van Tislit, een bijzonder nationaal park op 2100 meter hoogte. De bergen en woestijngebieden hebben een verstillend effect op je. Een perfecte omgeving om je te ontspannen en tot jezelf te komen.

De route bestaat voornamelijk uit rustige wegen (nauwelijks toeristen). We fietsen over asfaltwegen en over goed bereidbaar gravel. Qua verblijf hebben we bewust gekozen voor typisch authentieke kasbahs, waarin we de meeste nachten verblijven. Een enkele toeristische attractie zoeken we wel op, en daar zal het wat drukker zijn. Een paar transfers met de auto zijn noodzakelijk om zo de erg drukke wegen te vermijden en optimaal van het land te kunnen genieten. En bijkomend voordeel: geen jetlag.

Ook een innerlijke reis
Fietsen is een fantastische manier om ‘tot jezelf’ te komen. Dat is fijn, want in het dagelijks leven is het soms moeilijk om te ontspannen, omdat het hoofd altijd ‘aan’ staat. En ongemerkt leven we vaak op de automatische piloot. We negeren signalen en zetten onze schouders eronder. Wat zijn manieren om hiermee anders om te gaan? Op momenten waar het past (qua tijd en energie) zullen we hier aandacht aan besteden, zodat je niet alleen een reis door dit prachtige land maakt, maar ook een innerlijke reis. Dit doen we zowel als groep of individueel, waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Voorbeelden van ons aanbod hierin zijn mindful yoga in de ochtend, aandachtsoefeningen, coaching op ademhaling en zelfreflectie (bijv. wanneer knijp jij in je rem?)

Wanneer
De concrete data is afhankelijk van vluchtschema’s (nog niet bekend).

Aantal deelnemers
8-12 enthousiaste fietsers.

Wie zijn wij?
Wij zijn Jan en Willemien. We hebben samen al veel fietsreizen gemaakt binnen en buiten Europa, en zijn verliefd geworden op Marokko. Wij hebben al lang de droom om hier een fietscoachreis te organiseren. Jan heeft een mooie fietsenzaak in Dronten en is specialist op het vlak van vakantiefietsen. Het gaat Jan er in de eerste plaats om jou te adviseren hoe jij fietsplezier kunt beleven, met als hulpmiddel de benodigde materialen. Willemien is bewegingswetenschapper en mental coach. Zij is geboeid door de combinatie van fysieke en mentale vitaliteit. Zij begeleidt mensen die uit balans zijn om weer in hun kracht te komen. Willemien gaat al 20 jaar op fietsvakantie en ook thuis zijn zij beiden fervent fietser.

Dag tot dag programma*
Dag 1: Aankomst in Marrakech. We maken de fietsen gereed en verblijven in een mooie Riad in de medina

Dag 2: Transfer over Tizi-n-Tichkapass en daarna op de fiets afdalen naar Telouet (25 km, 300↑ (hoogtemeters klimmen en 600↓ hoogtemeters dalen)

Dag 3: Fietsen door indrukwekkende omgeving naar Ait Ben Hadou (45 km, 450↑ en 900↓), bekend om zijn prachtige ksar (lemen stadje, werelderfgoed)

Dag 4: Langs de filmstudio’s naar Ouarzazate. Na de lunch door naar Agdz. Opties qua fietsafstand 30-60-115 km (250-1300↑  250-1650↓)

Dag 5: Van Agdz naar Nkob, 70 km (575­en 450↓), met uitzicht over de palmenvallei

Dag 6: NkobIkniouen 50 km (1400 en 350↓, met transferopties), waar we een kamp opzetten

Dag 7: Van Ikniouen gaan we richting Dadesvallei (50km,  300↑ en 675↓). We overnachten in een kasbah in Aït Youl

Dag 8: Na een korte afstand (20 km) met een mooie en korte klim (500↑ en 400↓) fietsen we in de adembenemende gorge. Hier overnachten we

Dag 9: We vervolgen onze reis door de gorge (60 km,1000↑ en 550↓), waar we steeds verder de stilte in fietsen en alleen nog door een enkel klein dorpje komen. We kamperen onder de sterrenhemel, waar we ons klein voelen tussen de immense rotswanden

Dag 10: De koninginnenrit van deze reis. Over een piste klimmen we naar de top, met geweldige panoramagezichten. In een groen dal hebben we lunch op een plek waar berbers hun kuddes laten grazen, waarna we doorfietsen naar onze sfeervolle kasbah in het dorp Agoudal (40 km, 1000­↑en 750↓)

Dag 11: De laatste fietsdag rijden we via het dorp Imichil naar het meer van Tislit (40 km, 300↑ en 400↓). We overnachten in een bijzondere auberge bij een Marokkaanse familie

Dag 12: Transfer naar Marrakech en tijd voor de souk of …

Dag 13: Terugvlucht naar Nederland
*Onder voorbehoud

Wat is er nodig om mee te kunnen?
Marokkaanse kilometers voelen door hoogteverschillen en ander wegdek anders aan dan Nederlandse kilometers.

Je hoeft absoluut geen topfietser te zijn om mee te kunnen met deze reis, maar een een redelijke fietsconditie is voor jezelf voor deze reis heel fijn. Als tip: zorg ervoor dat je in Nederland tussen 75-100 km op eigen tempo op een dag kunt fietsen, en dat je klimmen op de fiets als een leuke uitdaging ziet. En mocht je je dag een keer niet hebben of het je te veel zijn, de chauffeur van de volgauto is gek op gezelschap! Overigens: jouw bagage wordt vervoerd.

Overnachtingen
We overnachten hoofdzakelijk in sfeervolle lemen kasbahs en in Marrakech in een markante Riad. Neem ook een warme slaapzak mee, want omdat het zo bijzonder is, overnachten we 2 nachten in een tent.

De fietsen
Je kunt je eigen fiets meebrengen (overleg even met Jan of deze geschikt is), ter plaatse een mountainbike huren (kunnen we voor je regelen) of een Santosfiets huren bij Jan.

Inbegrepen
ALLES is verzorgd gedurende de gehele reis, van airport tot airport. Transfers en transport van fietsen en bagage, evenals een volgauto. Alle overnachtingen (op basis van 2 persoonskamers), ontbijt, lunches en diners zijn inbegrepen. Er gaan koks mee die fantastisch Marokkaans gaan koken. Laat je verrassen! Onderweg wordt er dus goed voor ons gezorgd. Mohamed, onze eigen gids, fietst mee. Daarnaast is er technische ondersteuning van Jan en mentale coaching van Willemien.
En last but not least: a lot of berberwhiskey and no alcohol!

Niet inbegrepen

  • Je heen- en terugvlucht
  • De heen- en terugvlucht voor eventueel je eigen fiets
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Evt fietshuur Cannondale mountainbike ter plaatse voor 11 dagen
  • Drankjes in de kasbah en onderweg (naast water, thee en sap)
  • Andere persoonlijke uitgaven

Ga je met ons mee?
Ben jij van plan om met ons mee te gaan naar Marokko?
De kosten voor deze mooie en compleet verzorgde reis is € 1889,- per persoon (was prijs in 2020). Dit is op basis van een 2 persoonskamer.
Waar mogelijk kunnen wij zorgen voor een 1 persoonskamer. Hiervoor geldt een toeslag.
Ga je mee? Klik hier voor het inschrijfformulier Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.  En zie onze reisvoorwaarden.

Schoenen voor de berberkinderen
Tijdens onze eerdere reizen door Marokko zijn wij geschrokken van de armoede onder de berberbevolking. Met name van het toekomstperspectief van de kinderen. We zagen dat kinderen in de vrieskou lopen op kapotte slippers of zelfs op blote voeten. Daarom willen we samen met jou iets voor hen betekenen. 40 euro per boeking gaan we besteden aan het kopen en uitdelen van schoenen voor de winter voor deze kinderen. Onderweg delen we deze uit. Tijdens de vorige reis hebben we meegemaakt hoe hartverwarmend dit was.

Wil je meer informatie over deze reis?
Bel of mail:

Jan 0321-317001
info@janbrinkman.nl

Willemien 06-81903210
info@willemiendegroot.nl

En voor foto’s op het fotoalbum 

Reacties van deelnemers van onze eerste reis

Het was een fantastische ontdekkingsreis!
Jullie reis leek mij een unieke kans om van experts te leren hoe je zo’n reis aanpakt, te fietsen in een land dat ik niet kende en te ervaren hoe zo’n fietsvakantie mij zou bevallen.
…Maar vooral heb ik hele fijne mensen met een passie leren kennen. In de leuke groep die mee was, maar vooral jullie.
Wat ik heel bijzonder vond was jullie omgang met mensen. Niet alleen met de ‘klanten’ in de groep, maar ook met de begeleiders uit Marokko. Respect en vertrouwen zijn daarbij kernwoorden.
Hartelijk dank voor jullie droom. Het heeft mij nieuwe dromen opgeleverd!
Peter

Wat een fantastische belevenis was het, iets wat ik alleen nooit gedaan zou hebben. Jullie hebben mij de berg op gepraat. Ik ben geen klimmer en ik zal het niet worden, maar ik zal wat vaker achterom kijken waar ik vandaan kom in plaats van tegen de berg aan kijken! Jullie zijn een topteam samen!
Christine

Ik heb met volle teugen genoten. Omdat de groep klein was, werd iedereen erbij betrokken en ik ervaarde het heel prettig. Vragen werden rustig beantwoord en er werd met iedereen rekening gehouden. Het was een geweldige reis met jullie!!!
Marketta

Zo’n reis is niet of lastig in woorden te beschrijven. Eergisteren kon ik niet slapen. Weten jullie waarom niet? Nou, omdat ik vol zat met als die mooie, grappige en ontroerende momenten. Wat ben ik blij dat ik ben meegegaan.
Wat was het geweldig, zo ontzettend genoten! Jullie lieve zorg om ons was echt top!
Marinke

Bedankt voor deze unieke kans. Het was heel bijzonder
Ilse

O-N-V-E-R-G-E-T-E-L-IJ-K      Geen woorden die voldoende uitdrukken wat deze reis mij heeft gegeven.
Ik denk dat het over een paar weken pas écht tot me doordringt wat deze reis voor me heeft betekend. Jullie liefde voor ’t land, jullie passie voor ’t fietsen, jullie ok-zijn van elk mens op aarde is echt overgekomen.
Miek

Wat een mooie reis heb ik gemaakt. Veel gezien en geleerd over de cultuur, het land en mijzelf.
Bertine

Een fietscoachreis, vooraf had ik zo mijn bedenkingen, maar nu kan ik zeggen: een uniek avontuur!!! Respect voor jullie begeleiding, zonder strak geregisseerd programma.
Monique

Op het dak van ‘de Atlas’ meer dan 500 km gereden, gekeken, gevoeld en geroken in Marokko. Buiten mijn veilige paden en nieuwe ervaringen opgedaan. Nu weer terug in het vliegtuig maar dan wel terug naar 2019. Mooi, nee prachtig!!
Theo

Ik heb 2 fantastische weken gehad. Super goed georganiseerd en toch ook niet té georganiseerd. Leuke mensen en super begeleiders.
Tanja

Lekker fietsen in Marokko. Op wereldfietsen: Santos!
Bedankt voor deze heerlijke fietsen. En nooit gedacht, yoga onder de (sterren)hemel. Vergeet ik nooit! Jullie hebben erg goed voor ons gezorgd, maar voelde toch vrij. We gaan ongetwijfeld nog vaker fietsen en zullen hier nog aan terugdenken.
Stef

STO Garant

Garantie geregeld: STO Garant

 

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Jan Brinkman … de wereld aan fietsen! gebruik van STO Garant, een door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erkende garantieregeling. U kunt dit controleren via de STO Garant deelnemerspagina . Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl

Bij elk (reis)aanbod van Jan Brinkman … de wereld aan fietsen! op deze website leest u of de garantie van STO Garant van toepassing is. In de garantieregeling leest u wat de garantie inhoudt en welke voorwaarden van toepassing zijn. U vindt deze garantieregeling op de website van STO Garant.

De werking

Indien de garantie van STO Garant van toepassing is op uw boeking, dan betaalt u de reissom niet aan Jan Brinkman … de wereld aan fietsen! maar aan de derdengeldenrekening van Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze stichting derdengelden waarborgt uw reissom tot na afloop van uw boeking. De dag na afloop wordt de reissom vrijgegeven aan Jan Brinkman … de wereld aan fietsen! Mocht Jan Brinkman … de wereld aan fietsen! voor het einde van uw boeking in financieel onvermogen geraken, dan voert STO Garant de garantie uit. In de garantieregeling leest u hoe u daar in dat geval aanspraak op maakt.