Fiets op maat

Door een fiets goed af te stellen op uw lichaamsbouw, wordt fietsen nog leuker. Bovendien kan het blessures en pijnklachten voorkomen. Bij Jan Brinkman kunt u terecht voor een uitgebreide fietsmeting. Ook geven de ervaren medewerkers advies bij rug- en nekklachten. Een kleine aanpassing aan de fiets kan een groot verschil maken. Jan Brinkman maakt gebruik van ‘Bodyscan fietsmeting’. Bij aankoop van een fiets is de meting gratis.

fiets-op-maat

Het uitvoeren van de meting en het afstellen van de fiets kost € 35,= (exclusief eventueel te vervangen materialen, zoals bijvoorbeeld een kortere stuurpen). Zit uw bestaande fiets niet helemaal lekker? Kom dan gerust langs.

SQ-lab zadelmeting

zadelmeting_Brinkman_v1Ieder mens is uniek en ‘de zit’ op een stadsfiets is geheel anders dan op een sport- of zelfs een racefiets. De zadels van SQ-lab zijn daarom in verschillende breedtematen en vormen verkrijgbaar. De medewerkers van Jan Brinkman hebben bij SQ-lab een speciale kennistraining gehad en ondertussen veel ervaring opgedaan als het gaat om ergonomie bij fietsen. Zadel, stuur, handvatten en ook de gehele fiets moet u passen, net als bij een goed paar schoenen. Alleen zo kunt u volop en klachtenvrij van het fietsen genieten.

Inmiddels rijden er vele fietsers rond op een zadel gekocht bij Jan Brinkman. Met trots kunnen wij u vertellen dat wij inmiddels specialisten zijn in het aanmeten van zadels.

Bodyscan fietsmeting

bodyscan_Brinkman_1Met Body Scanning CRM, een innovatief meetsysteem, meten de medewerkers van Jan Brinkman u in korte tijd op. Dit gebeurt met behulp van de computer. Het systeem is ontwikkeld door orthopeden, fysiotherapeuten, wielrenners, fietsers en tweewielerspecialisten. Uw lichaam wordt op vijf punten gescand; lichaamslengte, schouderbreedte, schouderhoogte, bekkenkomhoogte en vuisthoogte.

Het systeem berekent de gewenste zitpositie en de juiste ergonomische instelling. Want niet alleen het formaat van het frame bepaalt hoe u optimaal op de fiets zit, maar ook de hoogte van het zadel, stand van het zadel ten opzichte van de trap-as, de hoogte van het stuur en de afstand tussen het zadel en het stuur.