De Dommel 46
8253 PL Dronten
Tel: 0321 – 317001
Whatsapp: 06-16739117
Dinsdag t/m vrijdag 9 – 18 uur
Zaterdag 9 – 17 uur
Buiten openingstijden bent u ook van harte welkom. Maak gerust een afspraak.

Pech onderweg

Op pech onderweg zit niemand op te wachten. Niet binnen Nederland of Europa en al helemaal in landen waar men geen ‘Nederlandse’ fietsen kent. De kans dat er iets aan uw fiets stuk kan gaan is altijd aanwezig. In landen buiten Europa kan het vervangen van typische Europese onderdelen zoals cassettes of hydrolische remsystemen problemen opleveren.

pech-onderweg

Pat

Zorg er daarom voor dat u altijd een reserve pat (het verbindingsstukje tussen uw achter derailleur en het frame) meeneemt. Als deze breekt of krom gaat staan, heeft u geen mogelijkheid meer om te schakelen. Er zijn ongeveer zeker dertig verschillende soorten achterpatjes. Zorg er daarom voor dat u een reserve bij u heeft en dat u deze ruim van te voren bij ons bestelt.

Vulbus

Ook is het verstandig om een vulbus mee te nemen van uw eigen maat zadelpen. Er zijn ongeveer vijftien maten zadelpennen in doorsnee.

Banden

Buiten Europa komt de maat 28 inch niet zo veel voor. Zorg er daarom voor dat u één of twee binnenbanden en eventueel een buitenband bij u heeft.

Spaken

Neem een aantal spaken mee met de juiste maat die bij uw fiets hoort. Het is ook mogelijk om lange spaken mee te nemen. Deze kunnen door er een haakje aan te buigen gebruikt worden als noodspaak. Ook is dit nodig indien er een spaak stuk is die achter het tandwiel behoort te zitten. (Anders moet u ook nog weer gereedschap meenemen om de tandwielen er af te halen.)

Derailleur en remkabel

Neemt geen ruimte in en is altijd handig.

Boutje/moertjes

Een paar boutjes en moertjes in de maat m5 kan geen kwaad. Er kan altijd wat lostrillen.

Bandenplaksetje

Het zal je vast een keer gebeuren; een lekke band. Pas op: een geopende tube solutie is na opening of vorst niet meer te gebruiken. Neem dus een ongeopende tube mee.

Gereedschap

Zorg dat u voldoende en kwalitatief goed gereedschap bij u heeft voor kleinere reparaties.

Reparatie cursus

Enkele keren per jaar geven wij een cursus ‘fietsreparatie’. Klik hier om te zien wanneer de eerstvolgende plaatsvindt.

Vaccinaties/Eerste hulp

Voor een bezoek aan niet-westerse landen, is het vaak noodzakelijk om ingeënt te worden tegen malaria, knokkelkoorts, rabiës of andere voorkomende ziekten. Ook is het belangrijk E.H.B.O. spullen mee te nemen; de inhoud bepalend voor naar welk land je gaat. Houd er in ieder geval rekening mee dat niet ieder ziekenhuis buiten westerse landen met schone naalden werkt. Neem er voor alle zekerheid dus een paar mee. Ze nemen weinig ruimte in beslag.