De Dommel 46
8253 PL Dronten
Tel: 0321 – 317001
Whatsapp: 06-16739117
Dinsdag t/m vrijdag 9 – 18 uur
Zaterdag 9 – 17 uur
Buiten openingstijden bent u ook van harte welkom. Maak gerust een afspraak.

Workshop: fietsvaardigheid op een e-bike door oud prof Henk Lubberding

‘Zo zorg ik voor meer fietsplezier’

Jan Brinkman organiseert op goede vrijdag 15 april een clinic samen met oud-profwielrenner Henk Lubberding. Henk zet zich al jaren in voor veiligheid en plezier voor de fietsende e-biker. Er komen jaarlijks steeds meer e-bikers bij en wordt het steeds drukker op de fietspaden. Helaas wordt het er niet altijd veiliger op en er kunnen vervelende en onveilige situaties ontstaan. Tijdens de clinic geeft Henk u vele praktische tips waarmee u nog lang van uw fietstochten kunt gaan genieten.

Veiligheid en plezier

Henk wil mensen meer gevoel geven op én met de fiets. “In korte tijd zie ik precies hoe mensen op de fiets zitten en wat ze doen. Er valt altijd wel iets te verbeteren. Bij sommigen staat het stuur niet op de juiste hoogte. Vaak te hoog zodat ze lekker rechtop kunnen zitten. Maar op die manier kun je je armen niet ontspannen en krijg je allerlei klachten in je nek en je rug. En veel mensen zetten hun zadel te laag.”

Veiligheid en plezier staan voorop volgens Lubberding: “Ik leer ze de noodstop, ik breng ze bij hoe ze veilig op- en afstappen en hoe ze met het meeste comfort kunnen fietsen. Veel mensen zitten bijvoorbeeld op een verkeerd zadel. Het draait echt niet alleen om de afstand tussen de zitbeenderen of een zadel past of niet. Als ze ontdekken dat fietsen geen pijn hoeft te doen en dankzij de juiste houding erg ontspannen kan zijn, zullen ze meer gaan fietsen. Ze hebben er meer plezier in. Dat is toch het mooiste wat je een fietser kan geven?”

Wilt u graag meedoen met deze clinic? Geef u dan snel op! Tel 0321-317001 of mail naar info@janbrinkman.nl.

En vergeet niet uw eigen fiets mee te nemen naar de clinic.

We zien u graag vrijdag 14 april!